Daca vrei sa faci ceva cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza. (Frank Banks)

marți, 17 mai 2011

Cum am reusit sa ma motivez-Reguli-Prima Parte

Prima zi dupa alergarea de 2.6km nu am stiut ce sa fac. Eram nelinistit de parca stiam atunci ca o sa incep o noua viata. Aveam timp si nu aveam ce sa fac cu el. Eram putin debusolat. Mi-am dat seama ca trebuia sa incep cumva. Cu un lucru oricat de mic. Am facut o lista.

Prima Regula:
Iesi undeva intr-un parc si elibereaza-ti mintea. Fa o lista cu toate lucrurile pe care vrei sa le schimbi, care nu-ti mai convin si care sunt motivele. Fii obiectiv cu tine ca nu pacalesti pe nimeni. In acest fel daca nu reusesti pe deplin sa faci cel mai important lucru de pe lista, sa ai o alternativa si sa nu cazi in depresie ca nu ai reusit.
 A doua regula:
Nu trebuie sa schimbi totul dintr-o data. Orice schimbare mica este binevenita, important e sa te tii de ea.
Desi erau mai multe probleme care trebuiau rezolvate , nu puteam sa le rezolv pe toate odata si cred ca daca as fi incercat asta as fi esuat lamentabil.
Asa ca am inceput sa citesc tot ce gaseam despre alergare si sa caut un program de incepator pentru a alerga macar 10 kilometri.
Program alergare 10km pentru super-incepatori in 8 saptamani fara sa iti scuipi plamanii.
Asta a fost prima schimbare de care m-am tinut. Restul ca: lasatul de fumat, dormitul mai devreme, mancarea sanatoasa, erau in minte, erau in viata mea in fiecare zi dar nu actionam constient sa le imbunatatesc.
In 2 saptamani am ajuns incet , incet sa alerg Duminica 10km intr-o ora si 8 minute cu un puls mediu e 178 batai pe minut. Nu prea m-am tinut de programul de incepator. Pe la jumatatea lui Mai m-am accidentat cel mai probabil din cauza adidasilor cu 2 numere mai mari primiti de la Marius,  si s-au dus planurile mele de alergare.
Asa ca am trecut la a 2-a problema majora...dormitul mai devreme. Mi-am propus sa incep sa ma culc nu mai tarziu de 23.
 Foarte greu la inceput asa ca am renuntat si am micsorat decalajul... 1:30 AM.


Be safe!

3 comentarii:

 1. Buna ! Nu reusesc sa citesc mai nimic din tabel. Mai mult deduc. Mi-ar fi de mare folos!
  Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Lavinia,

  Ai 2 optiuni. Fie tii apasat CTRL si rotesti de rotita mouse-ului in sus, fie apesi buton mouse dreapta pe poza si o salvezi in calculatorul tau si apoi poti sa o deschizi cand vrei tu.
  Daca nu resusesti scrie si iti trimit pe e-mail fisierul la marimea originala.

  RăspundețiȘtergere