Daca vrei sa faci ceva cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza. (Frank Banks)

luni, 30 mai 2011

Primul meu concurs Crosul Padurii-Reguli a doua parte.

Intre timp mi-am mai revenit cu genunchii si am inceput iar sa alerg. Chiar am participat la primul meu concurs oficial Crosul Padurii. Tot cu adidasii de la Marius.
Trebuie sa ii schimb in curand.
Finish in cursa Crosul Padurii--- eu sunt cel imbracat in tricou alb.
A fost o munca titanica. Am plecat la ritmul de alergat al grupului de prieteni (5:40min/km) si a fost un ritm mult prea mare pentru mine si nu am putut sa il sustin.
Aproape toata cursa m-am intretinut cu o batranica, cand ma depasea ea , cand o depaseam eu. Pe final mandria mea si cei probabil 30+ ani in minus m-au ambitionat si am depasit-o definitiv. Am terminat 9.6km intr-o ora si 3 minute. Dar i-am terminat.
A treia regula:
Creaza-ti noi obiceiuri. Unul cat de mic iti va aduce in timp foarte multa satisfactie si te va propulsa la urmatorul.
Daca am vazut ca se poate cu alergarea am comandat online o pereche de adidasi de alergare exact cum mi se potriveau mie( modul de alegere al unor adidasi de alergare si a echipamentului de alergat intr-o postare viitoare).
Deja imi facusem planul, imi mai trebuia un program de antrenament asa ca am facut pasul major. Am decis sa alerg un MARATON, adica 42.2 kilometri.
Cum imi trebuia energie am ajuns sa mananc dimineata. Inainte fumam dimineata , acum am inceput sa maninc. Eram pe drumul cel bun.
A patra Regula:
Incepe usor.
O sa ai timp destul sa ajungi sa faci lucrurile in viteza, si la un moment dat s-ar putea sa nu mai vrei sa le faci repede. Nu este vorba de lene aici, ci doar de a-ti calcula pasii, de a incetini de fapt ritmul vietii.
Cand m-am apucat de alergat in urma cu o luna nu stiam cat , cum si mai important cat de repede sa incep sa alerg, am pornit prea repede, asa ca normal ca am dat-o in bara si m-am accidentat.
Regula cinci:
Incearca pe cat posibil sa faci cat mai des ceva nou.
Rutina este mama plictiselii si apoi si mai rau a lucrurilor prost facute.
Regula sase:
Nu zii niciodata nu pot. Incearca cu toata silinta intai. Cred ca asta este cea mai importanta regula pentru mine.
Niciodata nu as fi crezut ca o sa ma apuc de alergat de „nebun” prin parc. Si uite ca am si fost la primul concurs. Si satisfactia pe care am avut-o cand am trecut linia de sosire a fost tot ce mi-a trebuit sa ma hotarasc spre maraton.
Tot inainte.

Be safe!
read more "Primul meu concurs Crosul Padurii-Reguli a doua parte."

marți, 17 mai 2011

Cum am reusit sa ma motivez-Reguli-Prima Parte

Prima zi dupa alergarea de 2.6km nu am stiut ce sa fac. Eram nelinistit de parca stiam atunci ca o sa incep o noua viata. Aveam timp si nu aveam ce sa fac cu el. Eram putin debusolat. Mi-am dat seama ca trebuia sa incep cumva. Cu un lucru oricat de mic. Am facut o lista.

Prima Regula:
Iesi undeva intr-un parc si elibereaza-ti mintea. Fa o lista cu toate lucrurile pe care vrei sa le schimbi, care nu-ti mai convin si care sunt motivele. Fii obiectiv cu tine ca nu pacalesti pe nimeni. In acest fel daca nu reusesti pe deplin sa faci cel mai important lucru de pe lista, sa ai o alternativa si sa nu cazi in depresie ca nu ai reusit.
 A doua regula:
Nu trebuie sa schimbi totul dintr-o data. Orice schimbare mica este binevenita, important e sa te tii de ea.
Desi erau mai multe probleme care trebuiau rezolvate , nu puteam sa le rezolv pe toate odata si cred ca daca as fi incercat asta as fi esuat lamentabil.
Asa ca am inceput sa citesc tot ce gaseam despre alergare si sa caut un program de incepator pentru a alerga macar 10 kilometri.
Program alergare 10km pentru super-incepatori in 8 saptamani fara sa iti scuipi plamanii.
Asta a fost prima schimbare de care m-am tinut. Restul ca: lasatul de fumat, dormitul mai devreme, mancarea sanatoasa, erau in minte, erau in viata mea in fiecare zi dar nu actionam constient sa le imbunatatesc.
In 2 saptamani am ajuns incet , incet sa alerg Duminica 10km intr-o ora si 8 minute cu un puls mediu e 178 batai pe minut. Nu prea m-am tinut de programul de incepator. Pe la jumatatea lui Mai m-am accidentat cel mai probabil din cauza adidasilor cu 2 numere mai mari primiti de la Marius,  si s-au dus planurile mele de alergare.
Asa ca am trecut la a 2-a problema majora...dormitul mai devreme. Mi-am propus sa incep sa ma culc nu mai tarziu de 23.
 Foarte greu la inceput asa ca am renuntat si am micsorat decalajul... 1:30 AM.


Be safe!
read more "Cum am reusit sa ma motivez-Reguli-Prima Parte"