Daca vrei sa faci ceva cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza. (Frank Banks)

miercuri, 27 iulie 2011

Revizuire program antrenament

Tot citind tot ce gasesc despre alergare am dat de un citat care se muleaza perfect pe situatia mea.
"The thinking must be done first, before the training begins", care adaptat la situatia mea, suna asa in romana"Intai gandeste-te (la un plan) si apoi incepe antrenamentul." . Lucru care se aplica nu numai la antrenament ci si la locul de munca.
Am decis sa alerg sub 4 ore la maratonul de la Istanbul. Grea decizie si antrenament si mai greu. Tot antrenamentul de incepator l-am inmultit cu 30%. Toate alergarile de viteza le-am adaptat la un timp de sub 4 ore pentru maraton.
Am gasit si un test mai neortodox sa vad daca pot sa alerg teoretic un maraton in sub 4 ore. Testul Yasso's 800.
Cum faci acest test, care sincer e mai mult un antrenament destul de dur. Nu stiu cat de bun este in prezicerea timpului la maraton dar vom vedea pe parcurs.
 Testul se face intr-o zi in care crezi ca esti in forma, esti destul de odihnit si mental si fizic. Consta in 1 km de incalzire, 10 ture de 800 metri in timpul pe care vrei sa scoti la maraton cu recuperare dupa fiecare tura exact timpul alergat, considerand orele minute si minutele secunde.. adica daca eu vreu sa fac 3:59:00 la maraton atunci consider 3 ore in 3 minute si 59 minute in 59 secunde . Rezulta un timp de 3 minute si 59 secunde pe 800 metri si o recuperare dupa fiecare tura de 4 minute( recuperare inseamna jogging foarte usor).

M-am simtit foarte bine si am zis sa fiu viteaz. Am incercat un 3minute si 40 secunde pe 800 metri. Uitat-va ce a iesit. Am pus si comentariile mele pe seama acestui antrenament.
Yasso's 800
A fost de departe cel mai greu antrenament facut de mine pana acum si ma bucur ca mi-a iesit. Nu stiu daca o sa scot sub 4 ore la primul meu maraton, sa nu mai zic de 3 ore si 40, DAR mi-a crescut motivatia si mai mult. Poate sunt ca in poezia aia  din limba engleza despre un tren  ce urca un deal. 
"Stiu ca pot , stiu ca pot in timp ce se apropia de deal, cred ca pot, cred ca pot pe la jumatatea dealului si speram sa pot, speram sa pot in momentul cand s-a rostogolit inapoi aproape cand era sa treaca dealul.

Vom vedea.

Be safe!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu