Daca vrei sa faci ceva cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza. (Frank Banks)

vineri, 8 iulie 2011

Schimbari neplanificate

Am program. 
M-am reapucat serios de alergat dar parca lipseste ceva.  In timp ce ma uitam intr-o zi pe antrenamentele deja facute am observat ca nu mai sunt asa de grele cum erau la inceput. Parca nici inima nu mai batea asa repede deci am decis sa trag un pic mai tare. Un pic mai tare reprezinta pentru mine o diferenta de la 7:10min/km-6:40min/km undeva pe la 6:20min/km-6:00min/km. 
Chiar se vedea. Inainte veneam acasa fluierand acum veneam destul de transpirat si obosit. Afara deja incepea sa fie cald si cu atat mai mult efortul era mai mare.
Asa s-a produs marea schimbare de care va povesteam acum ceva timp. Am inceput sa adorm mult mai devreme... mai precis pe la 22. 
S-a intamplat fara sa fac nimic constient, fara sa incerc sa imi impun acest lucru, ca o consecinta fireasca a adaptarii corpului la stresul antrenamentului.
Inca un lucru major. Am inceput sa ma trezesc in weekend...mai precis Duminica pentru alergarea lunga de peste 15km pe la 5 AM. Este un lucru destul de motivant sa te trezesti la 5 si in timp ce aproape toata lumea doarme, tu sa alergi prin parc. 
Mi s-a intamplat intr-o dimineata sa vad ceva care m-a blocat.
Stiam ca romanii sunt manelisti si grataragii dar nici chair asa.
De obicei daca am alergare lunga alerg prin Tineretului si apoi trec in parcul Copilului ca sa nu alerg de doua ori prin aceasi loc.
In parcul Copilului exista locuri special amenajate cu gratare, banci, cosuri de gunoi, ma rog tot ce-i trebuie romanului sa se simta bine. Intr-o dimineata pe la 5:30 AM cand am ajuns in parcul Copilului in fata am vazut multa lume buluc, galagie, jandarmi, ce mai, zarva mare. Ce se intamplase?
Lumea se certa pe statul la coada la gratar. Din ce am inteles si eu in alta zi cand mi-am adus aminte de intamplare si am intrebat un gardian. 
Gratarele se deschid la 8 AM. Oamenii stateau la coada de la ora 5:30 AM sa prinda un loc, si zic eu, probabil unii se bagasera in fata. Penibil.
De fiecare data acum cand trec prin parcul Copilului ocolesc zona cu gratare, poate sare unul la mine ca ma bag in fata.


Be safe!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu