Daca vrei sa faci ceva cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza. (Frank Banks)

joi, 27 decembrie 2012

Mos Alergacila si saptamana 7 de antrenament

Saptamana trecuta in afara de antrenamentul pentru ironman, am participat si la o alergare speciala.
Antrenamentul a inceput sa fie mai greu datorita unor modificari in program. Am inceput sa cresc intensitatea in zilele cheie. Luni, la sesiunea de inot nu mai inot 3X500 ca set principal ci fac incalzirea, apoi cateva sute de metri cu exercitii de tehnica si apoi ca set principal inot 1 ora legat. La primul antrenament am inotat 140 de bazine plus cateva pe care probabil am uitat sa le numar. E foarte plictisitor sa inoti 1 ora in bazin.
La antrenamentul de saptamana asta am inotat intr-o ora 151 de bazine. Asta inseamna peste 3000 de metri. Deci targetul meu de 1 ora si 20 minute pe 3800 de metri este deja atins acum. Astazi am avut un test de viteza sa vad ce progrese am mai facut pe suta de metri. Am facut un test destul de intens cu 5 reprize fiecare de 100 de metri apoi 200 recuperare. Sutele au fost facute in jurul a 1 minut si 31 secunde.
Si la bicicleta am marit intensitatea pentru antrenamentul cheie de miercuri. Am inceput sa fac sesiuni de 10 minute cu puls de 155 batai pe minut si apoi spinning 5 minute sau pana ajung cu pulsul la 125. Acest tip de antrenament il repet de 4 ori intr-o ora si 5 minute. Dupa el simt ca imi ard muschii.
Cum spuneam saptamana trecuta, sambata, dupa ora de bicicleta am iesit la alergat in parc la crosul Mos Alergacila.
A fost exact cum trebuie sa fie un cros intre prieteni. Fiecare a venit cu ce a putut. Unii cu bomboane sau turta dulce, altii cu ceai sau cozonac, unii cu bani, banane si alte bunatati. Traseul a fost ales foarte bine prin parcul copiilor si a constat in cinci ture de cate 1 kilometru si ceva. In total cinci kilometri si 370 de metri.
Am facut si o tura de recunoastere si apoi am pornit destul de repede cu 4 minute si ceva pe kilometru. Dupa prima tura, cand am stat in spatele plutonului fruntas, am lasat-o mai moale. Din urma m-a prins Hiroko si pana la sfarsit am alergat impreuna cu ea la un ritm de 5 minute/kilometru. La fiecare tura aveam un sistem de cronometrare foarte avansat. Fiecare isi striga numarul de concurs si Conu Mila ne nota in caiet.
Premiile au fost reprezentate de un Mos Craciun simpatic, din plastic si de o diploma electronica. Mai mult decat suficient.
cu premiantii
Sustinatorii au fost la inaltime. Multe multumiri Florentinei si celorlati participanti care au terminat inaintea mea si care au venit la incurajari...sau erau acolo sa aranjeze clasamentul?! am vazut eu ca la sfarsit se facuse coada in fata lui Conu Mila. Contestatii, mita, aranjamente. M-am dus si eu sa vad daca reusesc sa mai urc in clasament dar Conu a fost de neinduplecat sau mita oferita a fost prea mica.
Dupa cursa m-am ospatat cu tot felul de bunatati, am baut o cana de ceai, am stat la serbare si apoi fuguta acasa ca imi cam inghetasera picioarele.
A fost un eveniment foarte reusit si am aflat mai tarziu ca am fost peste 40 de Craciuni si Craciunite. La anul sigur o sa fim mai multi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu