Daca vrei sa faci ceva cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza. (Frank Banks)

luni, 21 noiembrie 2011

Un weekend de noiembrie

S-a mai dus inca un weekend frumos. 
Vineri seara am fost la primul concert integral Nicolae Furdui Iancu. Nu sunt un fan al muzicii populare dar concertul acesta a fost unul din cele mai frumoase concerte la care am fost. Poate si din cauza ca acest om a cautat timp de 25 de ani sa imbogateasca repertoriul romanesc cu adevarate opere muzicale. A sustinut impreuna cu orchestra Jidvei timp de 4 ore un recital de exceptie. Mai jos este o melodie care mi-a placut in mod deosebit.
Dupa concert, care s-a terminat la 23, am fost sa alerg. Este o senzatie aparte sa alergi noaptea prin Bucuresti si sa nu dai de nici un suflet pe strada. Era pustiu. Adevarul ca numai un tacanit e la miezul noptii pe strada cand afara sunt -2 grade. Si nu e asa oricum. Alearga imbracat in niste colanti, intr-o bluzita galbena, e transpirat si ies aburii din el ca dintr-un cal de curse.
 De ceva timp am probleme cu niste caini ai strazii ce se aduna langa parcul Vacaresti si cum ma vad cum se iau dupa mine. Si este unul gri, mic si al dracu care se tine scai de mine. Sunt zile cand alearga si 1 kilometru in spatele meu. Toata panta de la Piata Sudului. Nu pare rau dar cand se apropie de gambe parca nu l-as lasa sa vad ce ii poate pielea, nu de alta dar un drum la spital sa imi fac un antirabic nu prea ma incanta. Si alerg cu frica sa nu ma ia de picior si in loc sa ma concentrez pe alergat, ma uit in spate sa vad ce face potaia.
Vineri seara nici ei nu erau pe strada. Norocul meu.
Dupa alergare am facut un dus rapid si am plecat in club cu puiu. Nu am mai fost in club de vreo 8 ani. Singurele lucruri schimbate sunt preturile si numarul de fumatori pe metru patrat. Cel putin in jurul meu nu cred ca mai era cineva nefumator si fumau tigara dupa tigara. Daca ai ceva de lana recomand cu caldura statul in club. Nu se mai atinge nici mama moliei de haina respectiva.
Per total experienta a fost placuta chiar daca am ragusit din cauza fumului de tigara.
Sambata dimineata am plecat la Slatina.
Am ajuns acasa pe la 14 si cum vorbeam cu Radu cand a venit pe la mine despre cat ar avea o tura de alergare pe langa barajul Olt am zis sa trag o alergare pe acest traseu. Din fata casei pana in fata casei au fost 12,6km. Efectiv pe baraj am alergat 8km. Nu m-am uitat la ceas absolut deloc. L-am pornit in fata casei si l-am oprit tot in fata casei. A fost cald, vreo 8 grade si chiar am alergat de placere. Acasa surpriza : am alergat exact cu viteza cu care vreau sa alerg la Paris. 12.6 km parca nu a fost asa greu. Eu zic ca se poate 3 ore si 30 minute. Mai am mult timp sa ma antrenez. 
alergare barajul Olt
Dupa alergare m-am chinuit vreo 2 ore cu un telefon Iphone. In afara de faptul ca  instructiunile sunt scrise cu font de 4, ca nu stii cum sa scoti cartela, ca nu scrie nicaieri ca trebuie sa apesi foarte tare cu acul din dotare care este si acela ascuns pe o coperta a manualului, ca nu are o cartela normala ci un micro-SIM si ca telefonul trebuie activat fie cu ajutorul semnalului GSM( la Vodafone- care este foarte slab unde au casa parintii mei) fie prin conectarea telefonului la un PC care are internet si folosesti apoi un program dedicat Itunes care trebuie descarcat de pe net si are 65 MB dar care nu poate fi instalat decat daca ai Windows Media Player 11, care ca sa fie instalat trebuie downloadat la randul lui si care este si mai mare. V-am zapacit. Asta a fost si starea mea.
E pentru prima oara cand un gadget super titrat ma dezamageste. Poate e folositor si magnific dupa ce l-ai activat si are si vechile numere introduse in el dar pana acolo daca nu te duci la o reprezentanta sa iti faca transferul de numere de telefon din telefonul vechi in cel nou te apuca damblaua. Sau poate nu am stiut eu ce sa fac si sunt un caz izolat. 
Duminica spre Bucuresti a fost o ceata foarte deasa. Nu vedeam la 50 de metri in fata dar nu am avut nici un incident neplacut. Puiu nu a zis nimic. A tacut si s-a tinut de scaun. :) 

Saptamana viitoare de 1 Decembrie alerg in cadrul maratonului de intregire a neamului romanesc, prima editie. De abia astept.

Pana atunci va doresc o saptamana cat mai placuta. Vin sarbatorile!

Be safe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu