Daca vrei sa faci ceva cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza. (Frank Banks)

duminică, 26 februarie 2012

Countdown- saptamana 8

Maninc un pomelo si ma gandesc cum sa incep postarea de astazi.
Sa vorbesc despre topirea zapezii si despre faptul ca intr-o saptamana voi alerga din nou afara sau despre sfarsitul saptamanii si alergarea de 35 de kilometri care, asa ciudat cum suna, mi s-a parut o alergare ca intr-o zi obisnuita chiar daca am fortat destul de mult?
Stiam ca saptamana asta va fi foarte grea, dar dat fiind faptul ca mai aveam doar 3 alergari peste 30 kilometri fiecare am zis sa nu ma agit prea tare si ziua de luni am inceput-o destul de usor cu 8 kilometri la ritm de 5 minute si 35 secunde/kilometru.
Marti am tras destul de tare cu 16 kilometri in total. Au fost 3 kilometri cu ritm de incalzire, apoi 10 kilometri alergati cu 4 minute si 50 secunde pe kilometru din care ultimii 2 kilometri au fost un record personal, alergati cu 3 minute si 55 secunde pe kilometru, antrenament incheiat la final cu inca 3 kilometri de racire. Nu cred ca am mai alergat asa repede dupa 13 kilometri sau cel putin nu am incercat niciodata. Acum daca ma gandesc bine nici sa imi depasesc vechile recorduri nu am mai incercat. Cand m-am apucat de alergat, la cateva alergari imi doboram recordul anterior fie pe 5 kilometri sau pe 10 kilometri. Acum regimul de alergat e destul de strict si nu prea imi mai arde sa depasesc recorduri. Pot sa imi depasesc ultimul record la 5 kilometri si sa il spulber pe cel de la 10 kilometri dar imi este suficient sa stiu. Oare asta inseamna maturizare sau oboseala?
Miercuri a urmat o zi de recuperare cu 8 kilometri alergati pe fondul muzicii de la sala. Doamne cat urasc muzica aia si postul VibeFM. E ORIBIL. Cred ca e ceva tehno de tipul zum, sam, bam, bap, bam, pac, pam, buz. Fara versuri, fara o linie melodioasa, fara nimic din ce ar trebui sa insemne muzica. Sau cel putin ce ar trebui sa insemne pentru mine. Doar un bazait enervant dat la maxim. O-ri-bil. Ma tot intrebam la un moment dat cine asculta asa porcarii. Muschiulosii evident.
Joi am luat mp3-ul cu mine si am bagat 15 kilometri din care 4 kilometri cu panta de 6%. Destul de greu. Inca nu imi dau seama ce inseamna o panta de 6% alergata real, afara. Oricum o sa imi prinda bine candva.
Vineri iar recuperare cu 8 kilometri.
Sambata, asa cum spuneam la inceputul postarii, am alergat 35 kilometri. M-am trezit la 7 si jumatate ca sa fiu la 8 la sala pentru ca la 12 era planificata plecarea spre Rosiorii de Vede, la parintii sotiei.
Cu greu am gasit loc la 8 si 15 minute cand am ajuns la sala. Si am inceput sa alerg. Cu 5 minute si 35 secunde pe kilometru, 17 kilometri. In jurul meu unii se dadeau jos de pe banda, altii le luau locul, unii alergau mai incet, altii mai repede, singura constanta eram eu. Nici nu stiu cand a trecut timpul. Apoi am zis ca daca tot ma simt asa bine sa bag un tempo de 13 kilometri la ritm de 5 minute pe kilometru. Parca saptamana asta nici tempoul nu a fost foarte greu. Am mai alergat asa de racire inca 5 kilometri pe final, am facut un dus si am plecat spre casa destul de obosit dar multumit ca am scapat si saptamana asta neaccidentat.
Restul de weekend l-am petrecut dormind si mancand acasa la parintii sotiei. Deja sunt recuperat si gata alergarea de luni.
In total, toata saptamana a insumat 90 de kilometri si deja astept cu emotie sambata viitoare cand va fi primul meu triatlon, destul de scurt, dar macar vad cu ce se maninca acest tip de concurs.
Joi o sa fac niste calcule sa vad cam pe unde ma situez si cam la ce efort sa ma astept. Vreau sa vad daca imi iese aproximativ la fel ca programului meu in care imi monitorizez evolutia.
O sa va spun mai multe si despre acest program. Intre timp mai multe puteti gasi pe siteul TrainingPeaks.
 Si inca ceva. In 9 luni de cand alerg am depasit cu putin 2070 kilometri alergati. Hai ca 2500 pana la sfarsitul lunii aprilie se poate.

Sa aveti o saptamana frumoasa.

2 comentarii:

  1. Iti urez succes la triatlon, la felul in care te antrenezi chiar meriti performante! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi mult.
    Imi este frica de inot pentru ca de 3 ani nu am mai inotat(in afara de o balaceala in Oceanul Atlantic).
    Si ca a ai adus vorba de performante...alea sunt pentru profesionisti. Eu vreau doar sa vad cat de aproape de potentialul meu pot ajunge(tinand cont si de serviciu, casa, nevasta, etc).
    Vreme buna si tie la semimaratonul de la Brasov.

    RăspundețiȘtergere