Daca vrei sa faci ceva cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza. (Frank Banks)

luni, 19 martie 2012

Countdown- saptamana 5

Inceputul de saptamana a fost acelasi ca in ultimele 4 luni. 
Luni, o alergare usoara de 8 kilometri.
Marti in schimb am avut un atrenament foarte greu cu 10 kilometri din care 8 intervale de 800 de metri. Trebuia sa alerg la ritm de 4:22min/km. Eu ca un zmeu, "care sunt", am zis sa trag tare si am alergat 8 intervale cu ritm intre 4:04min/km si 4:13min/km. Cum am alergat vedeti aici.
Miercuri am avut o cearta cu gamba dreapta. Era destul de rigida si nu vroia nici chip sa isi dea drumul. Am masat-o, am rugat-o si pana la urma dupa 4 kilometri de alergat si-a revenit. Am alergat tot 8 kilometri.
Joi am dat o fuga pana in Carol. Una asa tot de 8 kilometri.
A doua zi dimineata am simitit ca am o problema. Am fost apatic toata ziua. Seara dupa cei 8 kilometri, am inceput sa tremur si sa imi clantane dintii. Atunci a fost clar ca sunt racit.
Sambata dimineata eram pornit sa alerg cei 24 kilometri, si probabil ca i-as fi alergat sontac, sontac daca nu avem o problema la Matiz.
M-am trezit la 8. Am mancat, am baut 2 pahare mari de apa, am stat o ora sa se aseze bine micul dejun, m-am echipat si cum Elena vroia sa scoata Matizul un pic, ca nu il mai scosese de 1 luna, am zis sa il pornesc eu sa dau repede o tura printre blocuri, asa sa fiu sigur ca nu sunt blocate placutele de frana sau ca nu are alte probleme minore. Nici prin cap nu-mi trecea ca nu o sa porneasca. 
Ce faceam eu, racit fiind, sambata dimineata? Impingeam la Matiz si speram sa reusesc sa il pornesc. Am dat o tura de bloc dar nu a vrut si pace. Eram ca Stan si Bran. Elena in masina si eu impingand, ii dadeam indicatii cum sa incerce sa porneasca. Pana la urma am chemat un prieten sa ma ajute sa tractez mortaciunea pana la un service si dupa 200 de metri de tractat si-a dat drumul. A pornit si apoi nu a mai avut nici o problema. Am fost si la service sa vedem ce are. Mi-au luat 35 ron si mi-au spus ca nu are nimic. Minunat. Jumatate de zi irosita. Cand am terminat cu Matizul, eram transpirat de la impins si aveam frisoane. Am renuntat pentru prima oara in 4 luni de zile la o alergare. Nici ieri si nici azi nu am alergat, asa ca am 3 zile consecutive de pauza totala, dar incep sa imi revin dupa un weekend petrecut sub plapuma.
Mai bine sa ajung sanatos la maraton, decat sa trag acum si sa dau in alte probleme.
Asa ca ma consolez ca am facut o sesiune de alergare foarte buna saptamana asta si...cam atat. In total 42 de kilometri.
Azi am facut o reconfigurare a programului. Sper ca maine sunt in stare sa alerg. Refac saptamana asta, dar fara tempouri care sa ma solicite foarte tare, termin saptamana cu  alergarea restanta de 24 de kilometri si saptamana viitoare bag ultima tura lunga de 35 de kilometri. 
O scot eu la cap cumva.

Si mai e ceva: felicitari celor ce au participat la maratonul din Roma, in special lui Radu si Mihaelei pentru primul lor maraton de sosea. Hai ziceti ca nu v-a placut...

3 comentarii:

  1. A fost misto, dar parca mai mult decat maratonul mi-a placut Roma, chiar e un oras in care merita sa ajungi....

    Pe aceasi lungime de unda trebuie sa incerci si tu primul maratonul/semimaraton de munte ca sa compari, vii cumva la ecomaraton/hercules?

    /Radu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi-a placut Roma, dar doar prin prisma vestigiilor, in rest e un oras murdar.
    Sunt inscris la Cluj si la Ecomaraton.
    La Cluj este stafeta de familie.
    Va asteptam pe la noi sa ne povestiti cum a fost.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei, multumim ca te-ai gandit la noi...cred ca mai devreme sau mai tarziu o sa povestim ori in scris ori verbal trairile incercate la Roma...
    Am vazut cel putin vreo 4 oameni de la RoCubMaraton si recunosc ca ma bucuram sa vad un conational, sa schimb o vorba, sa alergam cativa metrii impreuna :)

    RăspundețiȘtergere