Daca vrei sa faci ceva cu adevarat, vei gasi o cale. Daca nu vrei, cu siguranta vei gasi o scuza. (Frank Banks)

marți, 10 ianuarie 2012

Oficial Ironman

Nu dupa prea multe analize am hotarat ca o sa particip in 2013 la primul IRONMAN din viata mea.  E decis si va fi in Regensburg. Ma voi inscrie imediat ce se va termina editia de anul acesta.
Siteul lor este aici.


In primul rand vreau sa va explic un pic ce fel de concurs este Ironmanul.
Ironmanul este un triatlon. De fapt este mama tuturor triatloanelor. Unii spun ca este cel mai greu, cel mai obositor si cel mai lung eveniment care implica mai multe sporturi deodata.
A inceput ca si competitie in Hawaii in 1978 pentru a arata cine are cea mai buna conditie fizica, inotatorii, alergatorii sau ciclistii. Pentru a face asta s-a inventat o cursa care sa incorporeze toate trei evenimentele intr-unul singur. 
Prima cursa a avut 15 participanti. Au fost 12 oameni care au trecut linia de sosire si un singur IRONMAN.
Deviza primului IRONMAN a ramas in istorie ca: Inoata 2.4 mile! Pedaleaza 112 mile! Alearga 26.2 mile! Lauda-te toata viata"
In sistemul metric asta se traduce in 3.9 kilometri inot, urmat de 180 kilometri de ciclism si la sfarsit un maraton 42.195 kilometri, toate astea intr-o singura proba ce se desfasoara pe parcursul a 17 ore.
De ce vreau sa fac acest lucru?


Raspunsul este unul ambiguu. Poate pentru ca citind asa mult despre aceasta competitie a inceput sa imi placa ideea nebuna de a ma antrena sa ajung la conditia fizica necesara sa sper ca voi rezista la acest eveniment apoi sa pot sa ma chinui cu buna stiinta timp de 17 ore intr-o zi. Poate pentru tatuaj sau poate pentru dreptul de a fi mandru ca am participat. Poate vreau sa fac acest lucru din simplul fapt ca vreau sa imi demonstrez ca pot sa fac parte din cei aproximativ 60000 de oameni care participa la acest eveniment in fiecare an. Unii termina, altii nu. Dar pe toti ii leaga cu siguranta o dorinta unica de a se intrece in primul rand pe ei.


Traim intr-o lume in care totul de invarte in jurul cuvantului "CONFORTABIL", unde efortul este redus cat se poate de mult, unde fiecare durere ar trebui sa aiba o vindecare instanta si unde si cea mai anosta dieta de slabit are gust de inghetata cu topping de ciocolata. Si cand totul (pare ca) se obtine din ce in ce mai usor sacrificiul este descurajat.
De ce sa mananc mai putin cand pot sa iau o pilula de slabit? De ce sa ma apuc sa alerg in parc cand pot sa imi cumpar o banda numita "EASY STEP??!!" care face totul pentru mine?
Cred ca de asta vreau sa particip la acest eveniment. Sa pot sa fac ceva pentru mine (si nu ma refer la un sejur in Bahamas la un resort de 5 stele). Conditia fizica si sanatatea nu se pot cumpara. 
Cum ar fi sa auzi discutia asta farmacie: Da-mi si mie un kil' de conditie fizica si juma' de kil' de sanatate. Ce rosii in obraji si supli ar mai fi toti smecherii din Mercedes-uri si BMW-uri.
Dar sa revin la planul meu...
Inca nu am inceput antrenamentul specific. Cel mai probabil o sa incep sa inot in vara, iar antrenamentul sustinut cu bicicleta o sa incepa undeva dupa maratonul de la Paris. 


Voi avea nevoie de tot suportul celor din jur dar mai ales al sotiei (ca ea sta cu nebunu' in casa). Se spune ca participarea la un Ironman de fapt reprezinta nu numai sutele de ore de antrenament ci si rabdarea de fier a celor care te sustin si care chiar daca nu inteleg exact care este motivul pentru care te inhami la acest eveniment, ei tot sunt alaturi de tine.


Cred ca daca voi putea sa termin acest eveniment atunci imposibilul va fi un pic mai aproape.


Acum trebuie sa ma duc la alergat. Imposibilul se apropie cu pasi repezi.


Aveti grija de voi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu